Summerproof met deze zomer skincare tips om je huid te beschermen tegen de zon. ☀️

Je vakantie is geboekt, je koffer bijna ingepakt! Mooi weer en een stralende zon tegemoet. Maar je huid zal weer moeten wennen aan blootstelling aan de zon en Uv-stralen. De zon is niet per definitie schadelijk, maar de onzichtbare UV stralen kunnen wel schade aan je huid veroorzaken. Een gezonde huid biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Zeitschild Summer Skincare

Met onze tips bereid je je huid goed voor op de zon zodat je er heerlijk van kunt genieten!

  1. Het allerbelangrijkste: hydratie!

Hydratatie is het geheim van een gezonde huid. De zon en het zeewater drogen je huid uit. Hoe droger de opperhuid is, hoe poreuzer hij wordt en hoe meer uv-stralen hij doorlaat. Zorg dat je je huid optimaal hydrateert voor en na een lange dag in de zon.

Neem elke dag even de tijd om je lichaam en gezicht in te smeren met een hydraterende crème. Een hydraterende dagcrème gaat een beschermingsschild voor jouw huidbarrière gaan vormen tegen al de surficanten van buitenaf. Drink daarnaast ook voldoende water: ongeveer 1.5 liter per dag.

Dagcrème

 

  1. Zoek op tijd schaduw op.

De beste bescherming tegen de zon is op tijd schaduw opzoeken. Vooral tussen 12u en 15u (zomeruur).

 

  1. Smeer je voldoende in.

Breng altijd zonnecrème ca. 30 minuten aan vóórdat je de zon gaat trotseren. Op deze manier krijgen de verzorgende bestanddelen genoeg tijd om opgenomen te worden door de huid. Volgens huidspecialisten is het raadzaam om iedere 2 uur de zonnecrème weer aan te brengen voor een optimale bescherming.

 

  1. Behandel je huid naargelang je huidtype

Begin hier tijdig mee, zodat je huid in topconditie is op het moment dat je op vakantie gaat. Je huidtype bepaalt de manier waarop je huid reageert op de zon. Een lichte huid zal veel sneller verbranden dan een donkere huid. De meeste Belgen verbranden vrij snel. De heel bleke huid is het minst goed beschermd tegen de zon omdat ze weinig melanine bevat. Sowieso is iedere huidskleur gebaat bij een voorbereiding op de zon. Gebruik een serum aangepast aan jouw huidtype na blootstelling aan de zon.

"Bereid uw huid één week voor de blootstelling voor op het bruinen met een activerend serum." 

Het Zeitschild Active Relief Serum is bijzonder geschikt om aan te brengen na zonnestraling, injecties, dermabrasie of andere esthetische behandelingen in het gezicht of de hals. Roodheden, jeuk en zwelling worden snel onderdrukt en verzacht.

 

  1. After sun cleansing

Vergeet de restjes van je zonnecrème niet! Reinig daarom zeker je huid op het einde van de dag met een milde, voedende reinigingsmelk.

 

  1. Vergeet je handen niet! 

Het is misschien een lichaamsdeel dat snel vergeten wordt, maar het zijn net onze handen die het meest te lijden hebben onder de zon. Vergeet deze zeker niet te hydrateren en beschermen met de handcrème voor zelfs de meest gevoelige handen.


 

  1. Laat de zonnebank links liggen.

Het is een fabeltje dat de zonnebank de huid zou voorbereiden op de zon! Ze versnelt de huidveroudering alleen maar, beschadigt de ogen en veroorzaakt huidkanker. De UV-stralen van een zonnebank zijn immers 6 keer of meer sterker dan die van de zon op de middag in de Tropen. En dat is véél.

 

  1. Geduld is een schone deugd!

Hét sleutelwoord om te bruinen met respect voor je huid: geduld. Zorg voor je huid en ga niet meteen langdurig bruinen.

‘Je huid verzorgen zou net zo vanzelfsprekend moeten worden als het poetsen van je tanden’

 

Als je meer informatie wil weten over onze huidverzorgingsproducten of andere vragen hebt die je ons wil stellen? Stuur gerust een mailtje naar gaelle@zeitschild.be of neem contact op via ons contactformulier

 

Love the skin your in & enjoy the sun!

 

Liefs, Gaëlle

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.