Huidverzorging in de winter. Wat heeft jouw huid nodig?

Als het weer kouder wordt, kun je last krijgen van een drogere huid. Wist je dat je dan niet je hele huidverzorgingsroutine hoeft aan te passen? Je hebt misschien iets extra's nodig, maar je huidtype is nog steeds hetzelfde. Eén of twee producten toevoegen kan al genoeg zijn voor net dat beetje extra hydratatie en verzorging.

De koude lucht in de winter schuurt langs je huid en kan de huidbarrière beschadigen. Je huid kan hierdoor minder goed vocht en andere voedende ingrediënten vasthouden of opnemen, waardoor je huid droger en gevoeliger wordt. Dit zorgt weer voor een versnelling van het huidverouderingsproces.

Niet alleen de (buiten)lucht heeft een verdrogend effect, ook de stofwisseling van je huid verandert in de koude wintermaanden. Je talgklieren die zorgen voor een vette beschermlaag, zijn minder actief bij lagere temperaturen.

Maar, geen zorgen: je kunt je huid kalm, glad en super gehydrateerd houden door essentiële verzorging voor de winter toe te voegen die vocht vasthoudt, je huid voedt en voorkomt dat de koude omgeving je natuurlijke glans aantast.

 

Lees hier onze tips om de winter stralend glanzend door te komen:

 1. Nachtcrème: Eén van de belangrijkste verzorgingsonderdelen die er is, in alle jaargetijden. Wat heel veel mensen niet weten is dat onze huid ’s nachts veel beter stoffen opneemt dan overdag. Een nachtcrème zorgt ervoor dat de huid er overdag weer goed uitziet.’s Nachts gaat de huid haar ‘herstelproces’ in, wanneer we de huid dan voldoende voeding geven door middel van een nachtcrème, zal de huid optimaal herstellen! 1. Bescherm droge lippen in de winter: Lippen zijn gevoelig voor het koude weer omdat ze minder vet produceren dan de rest van je gezicht. Verzorg ze tijdens de koude maanden dus net wat meer, bijvoorbeeld met onze Lip Contour crèmeserum. Het snel absorberend en lichte crèmeserum vermindert de kleine rimpels rond de lippen. De lipcontour wordt gladder en krijgt volume.


   
 1. Mooie, zachte handen, verzacht droge winterhanden: Zorg dragen voor je gezicht is uitstekend, maar vergeet ook je handen niet! Ook zij worden blootgesteld aan de negatieve inwerking van de elementen. Denk er dus aan je handen te verzorgen Verzorgende en hydraterende handcrème voor de gevoelige huid. Handen zijn de delen van het lichaam die vaak worden blootgesteld aan de kou en daarna weer aan de warmte. Zij worden vaak rimpelig en droog. Elke dag één of twee keer een goede handcrème aanbrengen doet al wonderen.


   
 1. Verzacht droge plekjes rond je ogen: De kwetsbare huid rondom je ogen kan in de winter vaak ook iets extra's gebruiken. Met die gure wind knijp je veel vaker met je ogen, waardoor die fijne lijntjes eerder de kop op kunnen steken. Smeren dus! Het is nooit te vroeg (of te laat!) om een speciale crème voor je ogen te gebruiken. Een uitstekend bestrijdingsmiddel van rimpels en kraaienpootjes. Ons Oog Contour crèmeserum met verstevigende anti-rimpel formule biedt een langdurige oplossing.

   

 1. Neem vocht op: Zorg dat je voldoende drinkt, ongeveer acht glazen water per dag. Dit is zowat de goedkoopste schoonheidstip die er bestaat, maar toch vergeten de meeste mensen te drinken. Hydratering van de binnenkant zie je aan de buitenkant. Drink dus veel water voor een goed gehydrateerde, stralende huid.
   
 1. Stimuleer de doorbloeding van je huid: Een goed doorbloede huid transporteert warmte beter en neemt vocht en voeding uit verzorgingsproducten intensiever op. Je stimuleert de doorbloeding door in beweging te blijven, af en toe een wisselbad (koud-warm) te nemen en je gezicht regelmatig te (laten) masseren.

 

 

Het is altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen. In de wintermaanden heb je wat extra verzorging nodig. Als je plotseling last krijgt van een droge, trekkerige huid in de winter is het belangrijk te zorgen dat je je huidbarrière beschermt en wanneer nodig herstelt.

Onze voedende verzorgingsproducten:

Actieve Relief Serum:
De huid beter beschermen tegen de koude betekent haar ook voeden in de kern. Het serum dringt door in de dermis en kalmeert onmiddellijk het trekkerige en onaangename gevoel.

 

Daycare Rijk:
Alles wat je huidbarrière nodig heeft om de koude te trotseren. Deze gaat je natuurlijke huidlaag nabootsen, versterken en voeden zodat deze 24u lang gehydrateerd en beschermd blijft.

Het gebruik van ingrediënten zoals ceramiden en vrije vetzuren dragen bij aan de opbouw en ondersteuning van je huidbarrière.

AR Serum:

 • Onmiddellijk kalmerend effect
 • Snelle regeneratie zeer gevoelige, onrustige en/of allergische huid.
 • De huid voeden van binnenuit

BR Crème:

 • Herstel natuurlijke huidbarrièrestructuur
 • Hydraterende en voedende werking
 • Beschermen van de barrière tegen invloeden van buitenaf

Als je meer informatie wil weten over onze huidverzorgingsproducten of andere vragen hebt die je ons wil stellen?

Stuur gerust een mailtje naar gaelle@zeitschild.be of neem contact op via ons contactformulier

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.