Maskné! En wat nu? Als we binnenkort terug minder een mondmasker moeten dragen.

Je hebt er waarschijnlijk al over gehoord: Maskné. Door het veel en lang dragen van een mondmasker krijgen veel mensen last van puistjes en huiduitslag.

In sommige beroepen moeten ze de mondmaskers wel 8 uur per dag ophebben. Niet evident. Als je een gevoelige huid hebt kan je huid geïrriteerd raken door deze specifieke vorm van acné.

Deze nieuwe vorm van acné, noemen ze Maskné.

Maskné houdt niet alleen verband met acné, maar ook jeukende vlekken, huiduitslag of andere dermatologische problemen kunnen optreden. Door het praten en ademen in het mondmasker ontstaat er veel warmte en vochtigheid. Dit kan de pH-waarde van je huid veranderen, waardoor deze vatbaarder wordt voor bacteriegroei ofwel PAcnes, een bacterie die het soort rode ontstoken puistjes veroorzaakt. Dit kan ook pijn doen.

Onze natuurlijke beschermingslaag wordt als het ware weggewreven. Hierdoor krijg je een overgevoelige en stressvolle huid. Het stresshormoon (Cortisol) stijgt waardoor je huid minder immuun is. Een vervuild masker leidt tot verstopte poriën die een voedingsbodem zijn voor allerlei huidproblemen.

Maskné door mondmasker

Verzorg je huid vandaag voor morgen

Begrijp me niet verkeerd. Het mondmasker is een efficiënte en belangrijke maatregel. Binnenkort zullen we dit hopelijk allemaal minder moeten dragen. Veel mensen vragen “wat kunnen we best tegen maskné doen?” We besloten om dit in dit blogbericht even samen te vatten.

Ga zeker niet blindelings acné-verhelpende producten gebruiken. Naargelang je huidtype kan je meer kwaad dan goed doen. Gelukkig kan je maskné voorkomen en/of verhelpen. Door de oorzaken tot een minimum te herleiden. Reinig je huid grondig en vaak. Was en wissel regelmatig je mondmasker.

 

Enkele Tips om maskné te voorkomen - verhelpen:

  1. Beperk het gebruik van make-up. Make-up verstopt de poriën. Leg de focus op je ogen als je graag make-up gebruikt.
  2. Draag elke dag een proper gewassen masker. Gebruik je een chirurgisch wegwerpmondmasker, gooi deze weg na ieder gebruik. Gebruik je een stoffen mondmasker, kies voor 100% katoen, deze zijn ademen beter dan andere materialen. Was deze mondmaskers na ieder gebruik op 60 graden zonder wasverzachter.
  3. Reinig je huid 2 keer per dag met een zachte reiniger. 2 keer reinigen vergroot de kans dat je al het talg en zweet hebt verwijderd van de huid, waardoor de huid meer kans krijgt om te herstellen. De reinigingslotion van Zeitschild is hiervoor perfect inzetbaar omdat de huid op een milde, zachte manier wordt benaderd.
  4. Gebruik 2 maal daags een serum dat eventuele jeuk of roodheden kalmeert. Het AR Active Relief serum van Zeitschild zorgt voor een snelle en efficiënte verlichting van geïrriteerde huid.
  5. Gebruik ’s ochtends of voordat je het masker voor langere tijd opzet een die je huidbarrière beschermt en herstelt. Hiervoor raden we de BR Barrier Repair crème aan die intens hydrateert zonder een vettig laagje achter te laten.

Hoe pakken wij maskné aan? Masknéset

 

A| Reiniging: Cleansing lotion

Deze reinigende en verzorgende lotion verwijdert onzuiverheden en make-up zonder gebruik te maken van schadelijke tensiden of surfactants.

 

 

B| Serum: AR Active Relief Serum

Snelwerkend serum bij intensieve jeuk, roodheid en irritatie. Bevat specifieke ontstekingsremmende, huid-kalmerende, anti-inflammatoire en verzachtende actieve bestanddelen. Zorgt voor een snelle regeneratie van de huid en een intensieve verzorging van de zeer gevoelige, onrustige of allergische huidtypes.

 

 

C| Crème: BR Barrier Repair Crème

Herstel van de natuurlijke barrièrestructuur van de zeer gevoelige, al dan niet droge tot zeer droge huid. Speciaal ontwikkeld voor beschadigde, onrustige en allergische huid. Adjuvantetherapie om huidirritaties te kalmeren en te verminderen.

 

Raadpleeg onze huidexperten via onze nieuwe chat voor advies op maat. Zij beantwoorden al je vragen en helpen je graag bij het zoeken naar producten die het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.