Scar Treatment - Littekenbehandeling - Zeitschild Skincare

Na een diepe wonde ontstaat er bijna altijd een litteken. Een natuurlijk gevolg is dat de huid zijn natuurlijke huidbarrière verliest. Tijdens het genezingsproces heeft de huid ondersteuning en bescherming nodig voor het herstel van het aangetaste weefselgebied.

Lees hier de essentie van een actieve vochttoevoer.

 

Hydration is key - Hydrateren

Littekens zijn een manier van het lichaam om de huid af te schermen van buitenaf.

Occlusief wordt deze gedicht zodat deze volledig kan dichtgroeien en herstellen.

Vanaf het ogenblik dat het litteken terug komt ‘bloot te liggen’ snakt het naar hydratatie. Indien het hier geen ondersteuning in krijgt gaat het extra littekenweefsel aanmaken waardoor de barrière alsmaar dikker zal worden (hypertrofie). Resultaat is een minder elastische huid, stugheid met als gevolg het alom gekende trekkende gevoel van het litteken.

Een littekencrème gaat hierbij de diepe en langdurige vochtbalans bewaken.

Zeitschild Skincare Litteken crème

Littekenherstel voor ieder huidtype - Every skintype

Door het nabootsen van een gezonde huidlipidenstructuur en het elimineren van huidvreemde bestanddelen bieden wij littekenherstel aan voor ieder huidtype zonder bijkomende irritaties.

Hierdoor wordt het littekenweefsel op lange termijn beschermd tegen vochtverlies alsook tegen het binnendringen van schadelijke stoffen.


dr plovier over zeitschild litteken crème

Never too much hydration

Veel vochtverlies door het litteken zorgt in sommige gevallen ook voor een droge huid. Dit zorgt opnieuw voor meer littekenklachten zoals jeuk, pijn en een schilferige of rode huid.

Deze adjuvante therapie gaat aan de hand van Niacinamide de huideigen ceramidesynthese bevorderen. Glycerine gaat op zijn beurt de huid beschermen tegen uitdroging waardoor deze crème een synergetische werking heeft met de littekencrème. 

Extra pluspunt: Geschikt voor barrièrebescherming bij kinderen.

skincareforchildren

 

 “ Ik ben zelf bevallen met een keizersnede en hield er spijtig genoeg het gekende litteken aan over. Ik gebruikte de littekencrème postnataal op mijn eigen littekenweefsel en smeerde de crème enkel links om het verschil mee op te volgen. Het deed mentaal zo goed te zien dat het litteken afnam in dikte, de roodheid wegtrok en de huid terug strakker werd. “

 - Gaëlle Six

 

 Resultaat littekencrème na een maand

 

Als je meer informatie wil weten over onze huidverzorgingsproducten of andere vragen hebt die je ons wil stellen?

Stuur gerust een mailtje naar gaelle@zeitschild.be of neem contact op via ons contactformulier

           

We take care of your skin!

Liefs, Gaëlle

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.