Skin balance

Na de zomer is de huid vaak onrustig. De zomermaanden kunnen namelijk zwaar inslaan op de huid wat betreft dofheid, pigmentvlekken en oneffenheden.


UV-straling zorgt niet alleen voor pigmentvlekken en een doffere huid, maar maakt je huid ook droger en dikker. Hierdoor krijgen verstoppingen in de huid meer kans.

Zeitschild - Skin Balance

Lees hier de essentie van een aangepaste skincare-routine.

Seasonal switch

De huid houdt van consistentie. Bij verandering van temperatuur gaat de huid hierin zijn ongenoegen uiten.

De overschakeling van zomer naar herfst zal de huid harder doen werken om voldoende hydratatie te behouden als het koude weer en gure wind beginnen op te treden. Je levensstijl verandert door het nemen van warmere douches en gebruik van verwarming in huis/op kantoor.

De huidbarrière wordt in deze periode verstoord en is dus veel vatbaarder voor het ontstaan van een ontstoken, geïrriteerde en vochtarme huid.

 

Eerste hulp bij luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid plots veel lager is, raden wij aan het douchen te beperken tot niet meer dan 5 minuten (des te beter ook voor die stijgende energiefactuur) en (te) warm water altijd vermijden.

Producten van Zeitschild for men

De producten van Zeitschild skincare doen echt wonderen voor mijn huid. Ik heb een fris en wakker gevoel.

This one is here to stay  - Mattew M.

 

Breng binnen de minuut na het douchen een vochtinbrengende crème aan die rijk is aan ingrediënten zoals glycerine, ceramiden en hyaluronzuur.

Hetzelfde geldt voor je gezichtsreiniger. Door het overmatig gebruik van zonnecrème en contact met chloor de afgelopen maanden is er een opeenstapeling van dode huidcellen ontstaan.

Zorg dat je zowel ’s morgens als ’s avonds je reiniging niet overslaat en leg de focus op een vochtinbrengende lotion die de huid rijkelijk ondersteunt tijdens zijn herstelproces.

 

Feed the skin

De huid kan best trekkerig beginnen aan te voelen naarmate je de verwarming geleidelijk aan wat hoger begint te zetten.

Zorg dat de hydratatie van je huid primeert door op kantoor/thuis een luchtverstuiver te plaatsen en je dagcrème over te schakelen naar een rijke, vollere crème.

De Daycare Rich van Zeitschild is jouw ‘partner in cream’ deze maand wat betreft het versterken van de natuurlijke barrièrestructuur. Een actieve vochttoevoer zorgt ervoor dat je huid zijn natuurlijke glow terugkrijgt.

Daycare Rich van Zeitschild

Remember: Het weer hebben wij niet in de hand, maar de gezondheid van onze huid wel.

Besteed aandacht aan je huid en houd regelmatig een verandering in je skin routine.

 

Heb je vragen of wens je meer informatie over het productgamma?

Stuur ons gerust een mailtje gaelle@zeitschild.be of neem contact op via ons contactformulier.

 

We take care of your skin!

Liefs, Gaëlle

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.