Summer skincare tips & tricks! Hoe verzorg je je huid in de zomer?

Je huid heeft essentiële vetzuren, vitamines en voldoende vocht nodig om haar gezondheid te bewaren. Heel wat vitamines die essentieel zijn voor je huid worden dagelijks afgebroken door licht en andere omgevingsfactoren. Je huid heeft die ondersteuning in zijn tekort nodig om zich te kunnen weren.

Dagelijks beschermen van je huidbarrière zorgt voor meer zelfvertrouwen, zelfs op latere leeftijd.

Zeitschild Summer Skin

 

Welke invloed heeft de zomer op je huid?

Naarmate het weer warmer wordt en de luchtvochtigheid in de omgeving toeneemt, gaan de talgklieren van jouw huid overtollig talg (natuurlijke olie) produceren. De uitgescheiden olie blijft plakken op het huidoppervlak, wat leidt tot plakkerigheid, vet en verstopte poriën.

Acne-puistjes zijn het meest voorkomende probleem dat zich in de zomer voordoet. Mensen met een vette huid zijn er vatbaarder voor omdat de bacteriën en oliën in de huid zich vermengen met het zweet, waardoor verstopte poriën en acne ontstaan.

Wanneer jouw huid wordt blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen, neemt de productie van melanine toe om je huid te beschermen tegen beschadiging door de zon. Melanine heeft Fotoprotectie (het biochemische proces dat organismen helpt om te gaan met moleculaire schade veroorzaakt door zonlicht) eigenschappen. Overtollige melanine resulteert in een donkerdere, gebruinde huid. Andere problemen kunnen zijn jeukende huid, stekelige hitte, zonnebrand en huiduitslag als gevolg van gevoeligheid voor de zon.

 

Jouw Skincare routine during summer

Handhaaf een huidverzorgingsregime en volg het religieus. Huidbarrière bescherming moet dagelijks op je to-do list staan! Enkel op die manier behoedt je de huid van binnendringen van schadelijke ingrediënten en UV-straling.

  1. Appliqueer eerst je serum voor bescherming en hydratatie van de diepere huidlagen.
  2. Smeer nadien je dagcrème die fungeert als beschermingsschild doorheen de dag.

My skin gives me confidence - Zeitschild Skincare

Zeitschild, Jouw beschermingsschild

Onze serums bieden een diepgaande werking waardoor niet enkel de barrière, maar ook de diepere huidlagen een hydratatie ervaren. De dagcrèmes zijn jouw schild en houden de stoffen uit je huid die er niet thuishoren.

Het is de huidverzorging vooraf en de zonnebescherming achteraf die samen het beschermingsschild vormen.

 

Vitamine A en C als redder in nood

Zonnestralen dringen diep door in de huid. Collageen- en elastineweefsels worden op die manier aangetast, waardoor het huidverouderingsproces in werking treedt. Zeitschild gebruikt bestanddelen aan in-vivo concentraties opdat de producten ook geschikt zijn voor de (zeer) gevoelige huid.

cream night repair

 

Zomersproetjes

Meestal komen deze voor bij mensen met een licht huidtype. Deze huidtypes kunnen heel gemakkelijk verbranden en zonneschade oplopen. Zo zal het AR serum ervoor zorgen dat de huid onmiddellijk wordt gekalmeerd en de roodheid wordt onderdrukt. De BR crème herstelt de huidbarrière en zorgt voor de nodige hydratatie.


SCALPCARE during summer

De hoofdhuid is een zone die vaak vergeten wordt. Door de zon loopt ook deze schade op. UV droogt namelijk je haar uit en je hoofdhuid is vatbaar voor verbranding. Gebruik de Scalp Lotion preventief als beschermingsschild voor deze gevoelige huidlaag. Bij verbranding zal deze de kalmerende, herstellende functie op zich nemen.

Scalpcare during summer - coupe soleil

 

After sun Exposure

Afhankelijk van je huidtype ervaar je al dan niet een snelle huidreactie. De lichte huidtypes kunnen sneller rood worden en een branderig gevoel ervaren, terwijl sommige zelfs zonneallergie vertonen.

Voor blootstelling aan de zon en aanbrengen van je zonnefactor is het van uiterst belang de huidbarrière te beschermen. Alleen op die manier kunnen er geen huidvreemde stoffen, zoals parfum, de huid binnendringen.

Het AR serum gaat onmiddellijk kalmeren, de roodheid aanpakken en verlichten. Door het lager smeltpunt kan hij dieper tot in de huid reiken, waardoor de huid een sneller effect zal ervaren.

Good to know: De derma systems zijn ook te gebruiken voor kinderen.

 

 

Our Summertips:

 

  • Draag zonnebrandcrème

De Uv-stralen van de zon kunnen erg hard zijn. Behalve dat ze je een hardnekkige kleur geven, kunnen ze vroegtijdige veroudering, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels veroorzaken. Een goede zonnebrandcrème met SPF 30-50 is essentieel voor de zomermaanden voor alle huidtypes, zelfs als je het grootste deel van de tijd binnen blijft. Als je gaat zwemmen, raden we je aan om meerdere keren zonnebrandcrème aan te brengen.

Zonnebrandcrème minimaliseert UV-schade zoals rimpels, vlekken en andere tekenen van veroudering. Wat nog belangrijker is, het vermindert uw risico op huidkanker. Blijf veilig en vergeet zonnebrandcrème niet.

 

  • Vermijd zware make-up

Zware make-up voorkomt dat de huid ademt. Vochtigheid en warmte hebben ook invloed op het vermogen van de huid om te ademen.

 

  • Be friends with H2o

Gehydrateerd blijven is van vitaal belang voor je gezondheid en je huid. Zorg ervoor dat je niet oververhit raakt, want dat kan je eczeem verergeren en warmte-uitslag veroorzaken.

Water is zo ontzettend belangrijk, niet alleen omdat het je huid mooi en vlekkeloos houdt. Belangrijker is dat water je lichaam helpt om een ​​normale temperatuur te behouden. Het beschermt uw ruggengraat en andere gevoelige weefsels. Water houdt je immers in leven, vooral tijdens warme dagen. Drink het dus ook als je denkt dat je geen dorst hebt.

 

Een zomervriendelijke schoonheidsroutine houdt je huid het hele seizoen gelukkig en gezond.

 In de hitte van een geklimatiseerde omgeving stappen en vice versa, overmatige blootstelling aan zonlicht, zwemmen om koel te blijven en de luchtvochtigheid kunnen uw huid nadelig beïnvloeden. Het goede nieuws is dat u de natuurlijke balans en glans van uw huid kunt herstellen en voor een goede gezondheid kunt zorgen door goed voor uw huid te zorgen. Volg een regelmatige huidverzorgingsroutine, eet gezond en gebruik eenvoudige maar effectieve natuurlijke remedies om een ​​stralende huid te krijgen.

 

Verandert je huid met de seizoenen?

Ja, de huid verandert met de seizoenen. De winter brengt droog weer dat de huid van zijn natuurlijke vocht ontdoet en een schilferige, jeukende huid veroorzaakt. Vochtigheid in de zomer kan leiden tot bacteriële infecties als gevolg van zweet, verstopte poriën en acne. Airconditioning in de zomer en verwarming in de winter kunnen beide de huid uitdrogen. Dus elk seizoen komt met zijn vaste regels voor huidverzorging.

In de zomer heeft je huid extra aandacht en verzorging nodig. Met een paar eenvoudige stappen, zoals reinigen en hydrateren, gehydrateerd blijven en zonnebrandcrème gebruiken, bescherm je jouw huid tegen de schadelijke effecten van de zon en hitte.

 

Protect the skin you're in 

Heb je nog specifieke vragen voor ons? Kom jij graag meer te weten over het productgamma? 

Stuur gerust een mailtje naar gaelle@zeitschild.be of neem contact op via ons contactformulier

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.